Salutări „artificiale” tuturor! 🙂
Dap… în ultimii mulți ani cam în aproape orice domeniu de activitate ne-am lovit de acest termen – artifical. Nu mai intru în alte detalii ci trec direct la subiectul care m-a lăsat cu dantura la vedere (a se înțelege cu gura căscată): Liviu C. Tudose și Inteligența Artificială – AI
Zilele trecute, cum butonam diverse rețele sociale, unele mai vechi, altele mult mai noi, la început de drum, mă loveam frecvent de o informație care la început mi s-a părut bizară dar totodată îmi stârnea și un grăunte de curiozitate, însă am ignorat-o voit o perioadă până când…
Inevitabilul s-a produs și am reușit să mă loghez pe un astfel de website ce-și propune să creeze instant diverse texte în legătură cu un anume subiect de cultură generală, însă culmea… fără a avea acces la internetul zilelor noastre.
Programul cu inteligență artificială (că până la urmă asta este, un program) a fost implementat de către dezvoltatori printr-o serie de altgoritmi bine structurați care-ți oferă aproape orice informație în aproape orice limbă. Evident, este încă în faza de teste (beta), dar ce mai contează având în vedere că se mișcă înspăimântător de bine.
Ideea din spatele acestei platforme este una foarte simplă: pui o întrebare și primești răspunsul, aidoma unei convorbiri pe chat între două persoane. Nimic mai mult. Nimic mai complicat.
După cum vă spuneam, curiozitatea m-a împins și pe mine să îmi fac un cont pe această platformă cu gândul de a afla care este legătura între Liviu C. Tudose și Inteligența Artificială – AI.
Oare este vreuna? 😀
Astfel, prima întrebare pe care i-am adresat-o a fost: Cine este Liviu C. Tudose? Răspunsul nu a întârziat să apară în doar câteva fracțiuni de secunde. În limbă română, desigur:
Mda… știam eu că nu am o atât de mare notorietate (momentan) 🙂 însă n-am avut de lucru și i-am mai cerut să facă o descriere a cărții mele de debut… așa… în câteva râduri:
Concluzia personală?
Chiar dacă nu are acces la informațiile exterioare (internetul și orice sursă de căutare) totuși i-au fost implimentate câteva informații care mai mult ca sigur au fost adăugate prin intermediul internetului, că altfel nu-mi pot explica cum o carte cât de cât recent apărută poate avea o descriere atât de detaliată și exactă făcută de o minte artificială.
Pe lângă acest aspect vreau să mai scot în evidență și particularitățile gramaticale în limba română, atât formularea cât și așezarea diacriticelor care sunt fără reproș.
Interfața platformei este una extrem de simplă și vă spune „mură-n gură” cam cum ar trebui să buntonați.
Cam acesta a fost primul contact între Liviu C. Tudose și Inteligența Artificială – AI. Și voi puteți să creați diverse texte doar printr-o atingere de buton. Hai ce mai așteptați!
Cu gânduri de bine (venite din suflet),
Liviu C. Tudose
P.S.: Websiteul cu pricina este OpenAI.com și ca de obicei las aici și un îndemn la dialog după ce testați și voi minunăția asta! Spor! 😉
____
E posibil ca această întâmplare să fie adevărată.
Până la proba contrarie, considerați articolul un pamflet.