„Psiho-cibernetica” de Dr. Maxwell Maltz

 

 

 

Salut cu respect întreaga comunitate! 🙂

 

         Sper că sunteți bine și frumoși! Cum? Nu sunteți frumoși? Cine v-a spus asta?

        Defapt nu prea contează cine v-a spus-o pentru că dacă voi credeți asta despre voi atunci nu cred că e tocmai ceva îmbucurător…

 

Dar vă dau dreptate!

 

        Cred și știu sentimentul pentru că și eu am avut acest blocaj o maaare parte din viață. Nu neapărat legat de frumusețe, dar mai ales legat de a-mi arăta chipul cu diversele ocazii. Timiditate? Asta se întâmpla începând cu adolescența când am preferat să fac orice numai să nu fiu nevoit să mă afișez lumii…

 

Psiho-cibernetica de Dr. Maxwell Maltz - De prin alte cărți - Liviu C. Tudose - Blog - www.liviutudose.ro.mp4

        Care era frica mea? Ce vor spune ceilalți când mă vor vedea? Cum se vor uita la mine, cum vor reacționa, cât vor râde? Care era scuza mea? Bine, când ești în situația asta credeți-mă că îți găsești tot felul de scuze: nu ai timp, nu ai chef, ești prea obosit, ai altceva mai important de făcut, etc. și toate astea doar pentru a sta departe de eventualele critici. Punct!

 

        Așa a fost atunci, pentru că de curând am aflat cum toate neajunsurile astea au și un leac care n-are legătură cu aspectul fizic. Nu spun eu asta ci un renumit chirurg plastician din State, care s-a lovit de atâtea ori de problemă în cauză încât s-a decis să facă un studiu ce s-a concretizat într-un final și cu publicarea unei cărți.

 

Poate parte dintre voi ați intuit despre cine e vorba.

 

        Povestim despre „Psiho-cibernetica” de Dr. Maxwell Maltz sau un fel de chirurgie (atunci când tratamentul tradițional nu mai are efect) la imaginea de sine.

 

Greșelile din Psiho-cibernetica de Dr. Maxwell Maltz - De prin alte cărți - Liviu C. Tudose - Blog - www.liviutudose.ro.mp4

        El ne explică, oferindu-ne zeci de exemple, precum toate persoanele care ajungeau în cabinetul său alegeau o operație estetică, considerând că neajunsurile din viața de zi cu zi au o legătură strânsă cu aspectul lor fizic. Și astfel, fără să vrea, din chirurg plastician a ajuns să ofere oamenilor și o altă opțiune – aceea de a-i ajuta să vadă lumea dintr-un alt punct de vedere, de a le schimba modul de gândire, de a le corecta imaginea de sine.

 

        Chiar printre primele pagini ale cărții găsim câteva exemple concludente. Ne vorbește cum imaginea de sine are un impact covârșitor asupra vieții noastre. Spre exemplu relatează cum un școlar care se percepe drept un elev de nota patru nu va face altceva decât să observe cum într-adevăr în carnetul lui de note se vor regăsi, în mare parte, doar cele de patru.  Și are dovada că așa e, fiindcă chiar el se consideră la acest nivel.

 

        Sau cum tânăra care are o imagine de sine conform căreia nimeni nu o place se va trezi că nimeni nu o invită la balurile școlare. Și așa se și întâmplă, fiindcă ea își imprimă mental toate aceste emoții și le trăiește „la interior” până când ele vor deveni pură realitate.

 

   

     „Psiho-cibernetica”de Dr. Maxwell Maltz e o carte complexă care ne scutură mintea de praful prejudecăților și ne pune în fața faptului împlinit. Sau „cum să nu mai dăm o ceapă degerată” pe ce spun și/sau gândesc alții despre noi și să fim noi însine, frumoși, sănătoși și plini de energie. Că până la urmă dacă trăim traume din cauza imaginii de sine nu cei din jurul nostru suportă consecințele. Ci… ghici cine? Exact! Aceia vom fi mereu N O I !

 

 

          Găsim aici exemple ale oamenilor de știință, ale inventatorilor, artiștilor, ale celor din cele mai diverse domenii care s-au luptat cu ei până când au găsit adevărata fericire.

 

        Dintre atâtea sfaturi importante amintesc și eu câteva aspecte:

  • trebuie să ne concentrăm asupra lucrurilor pozitive
  • nu ai cum să știi până nu încerci
  • puterea dorinței profunde
  • cunoașterea îți dă putere
  • cum funcționează mecanismul succesului

       

        Chiar dacă personal, în timp ce citeam această carte, am simțit de câteva ori cum mi se mărește cutia craniană… ca să nu spun „cum îmi scârțâie mintea”, 🙂 sunt super încântat că am avut curajul s-o finalizez. Ba chiar mi-am și notat câteva aspecte la care revin cu drag de multe ori.

 

 

        Sunt sigur că și voi sunteți curajoși și dornici de a pune pe linia de plutire această imagine de sine. Schimbările nu se fac brusc de pe-o zi pe alta, ci necesită timp. Totuși, „Psiho-cibernetica”de Dr. Maxwell Maltz reprezintă momentul de început pe acest drum.

 

 

Cu gânduri pline de bucurii,
Liviu – omu’ cu o imagine de sine „în parametrii” 😛

 

 

P.S.:

        Dacă ai citit-o și tu poate ai o părere! Iar dacă ai o părere poate vrei s-o împărtășești cu noi în comentariile de mai jos. Sper că n-ai o problemă cu imaginea de sine! 😀

 

_____
E posibil ca aceaste rânduri să fie adevărate.
Până la proba contrarie, considerați articolul un pamflet.

 

 

Apreciez recomandarea acestui articol:
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Supraviețuirea unei civilizații. Cercul de Foc - Liviu C Tudose - www.liviutudose.ro - Achiziționează exemplarul tău - Pop-up

Dacă ați ști ce vă așteaptă la capătul visurilor n-ați mai renunța... niciodată...
Pentru exemplarul tău alege una dintre librăriile online:

Libris.ro

Cărturești.ro

eMAG.ro

Librărie.net